top of page
Endurance Equestrian Experience Andalusia Sotogrande

Meer weten?

ENDURANCE

what is endurance riding

Endurance of lange-afstandrijden is een race waarbij op één dag zo snel mogelijk een afstand van tussen de 40 en 160 kilometer wordt afgelegd over allerlei terreinen. De paarden worden regelmatig gecheckt door een veearts en de ruiter-paard-combinatie die het eerst in goede conditie finish, heeft gewonnen.

Sinds 1978 is endurance een door de Fédération Equestre Internationale (FEI) erkende sport. Tegenwoordig worden er wereldwijd meer dan 353 FEI endurance-wedstrijden gehouden.

 

Endurance is de snelstgroeiende discipline binnen de paardensport. Omdat de wedstrijden door verschillende landschappen en over afwisselend terrein gaan, is het een zeer spannende en uitdagende sport.

Endurance riding in Spain Endurance  Al-Andalus

Andalusië is het ideale gebied om deze sport te beoefenen vanwege het prachtige weer, het mooie landschap en haar rijke hippische verleden.

 

In de provincies Málaga en Cádiz worden steeds meer endurance- wedstrijden georganiseerd op prachtige plaatsen die je alleen te paard kunt bereiken.

 

Het endurance-seizoen in Andalusië loopt van oktober tot juni

Endurance-wedstrijd AL-ANDALUS

Hij wordt beschouwd als de uitdagendste, mooiste en zwaarste endurance-wedstrijd ter wereld en staat ook wel bekend als Dakar te paard.

 

Een week lang gaat de race langs beschermde gebieden in Andalusië zoals Doñana Nationaal Park, Los Alcornocales Natuurpark en de bergen van Andujar. In de 6e editie van de race in 2011 werd er 14 mijl afgelegd door het centrum van de historische binnenstad van Sevilla, langs de kathedraal, de Torre del Oro en het Maria Luisa Park.

Vanaf 2012 wordt de AL-ANDALUS vanwege de economische crisis niet meer gereden. Zodra hij echter weer van start gaat, zijn wij erbij!

E3 and endurance riding

Het organiseren van races, het houden en trainen van endurance-paarden, het trainen van de ruiters, assisteren bij wedstrijden, regelen van accomodatie en vervoer, etc.

 

As u wilt deelnemen aan een wedstrijd, kunt u de hele organisatie aan ons overlaten: het regelen van de paarden en hun transport, inschrijving, verzekering, assistentie tijdens de race, accomodatie en transport van en naar het vliegveld.

Bekijk op de agenda wanneer de volgende wedstrijd is waaraan u kunt deelnemen.

Bekijk deze websites

Endurance horse riding in Andalusia, equestrian endurance races and horse training, riding lessons Sotogrande, Costa del Sol

Al Andalus Promotional video prepared by La Caseta www.lacaseta.com

calendar of endurance riding in Andalucia

Horse riding vacation in Andalucia, Costa del Sol Sotogrande. The best horseriding holidays in the South of Spain, trail horse riding adventurous equestrian escapes, horseback riding

bottom of page